Eduard Antal

Născut în 1992, face parte din generația tinerilor muzicieni cu un viitor promițător în lumea muzicală.

Eduard Antal este organistul titular al Catedralei Romano-Catolice Sfântul Iosif din București și este managerul de proiect al Festivalului de Orgă Cantus Ecclesiae. În cadrul „Universității Naționale de Muzică București” a absolvit ciclurile de licență și de master, specializarea orgă, sub îndrumarea domnului profesor Dan Racoveanu. În prezent este doctorand al aceleiași instituții, avându-l drept coordonator pe profesorul și compozitorul Dan Dediu. Pregătirea sa muzicală se datorează și participării active la cursurile susținute de muzicienii Steffen Schlandt, Erich Türk, Marcel-Octav Costea, Konrad von Abel, Giulio Prandi și Issac Alonso.

Eduard este unul dintre muzicienii care reprezintă UNMB în proiectul „Young Musicians, Ambassadors of the National University of Music Bucharest”. Este un bun ambasador nu numai al UNMB, dar și al propriului său talent și al artei interpretative românești de orgă.

Este laureat al Concursului Național de Interpretare „Ada Ulubeanu”, edițiile 2020 și 2019, și de asemenea, în cadrul aceluiași concurs, a primit Premiul Special „Franz Xaver Dressler” pentru cea mai bună interpretare.

În anul 2018 a primit „Bursa de excelență” din partea „Universității Naționale de Muzică București” pentru performanțe cultural-artistice remarcabile, iar în perioada 2017-2018 a fost bursier al Fundației „Principesa Margareta a României”, în cadrul programului „Tinere Talente”.

A susținut numeroase recitaluri ca solist în Elveția, Italia, Ungaria, Turcia și în orașe importante din România precum București, Brașov, Arad, Timișoara, Alba Iulia, Sibiu, Mediaș. În anul 2020 a concertat în cadrul Turneului Național „Orgile României” – ediția a II-a.

A participat la festivaluri naționale și internaționale dintre care amintim: „Festivalul de Orgă Cantus Ecclesiae” – 2021, „Festivalul Internațional de Orgă București” – 2020,  „Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu” – 2019, „Festivalul Muzicii Belgiene” – 2019, „Helmut Platner” – 2018, „VoxNovus” – 2018, „VoxEarlyMusic” – 2017, „Festivalul Chei” – 2017. A făcut parte din poiectele „Poveștile instrumentelor – orga clasică” 2020 și „ConectArts” 2018.